EN NL

Nederland: het land van..

Hoewel Nederland één land is, bestaat het toch uit twaalf provincies. Ieder plek en iedere provincie heeft zijn eigen geschiedenis, verhalen en gebeurtenissen. Door de jaren heen hebben deze plekken zich gekenmerkt door zowel aanzien als innerlijke karakteristieken. Zo is er een duidelijk verschil in het landschap van Limburg, een mooi gebergte, en Friesland, een grote vlakte naast zee, te zien.

Naast deze uiterlijke karakteristieken zien we ook een verschil in de samenstelling van bijvoorbeeld het volk. De randsteden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben een veel hogere etnische diversiteit dan bijvoorbeeld steden die verder weg van de randstad liggen. De oorzaak hiervan is ook weer terug te halen uit historische gebeurtenissen en ook huidige economische kwesties.

Dankzij al deze verschillen van steden, plekken en provincies ontstaat er, ook in ons kleine landje, een verschil in culturele plekken, bezienswaardigheden toeristische trekpleisters.

Verschillende gebieden

Op deze website worden er een paar plekken in Nederland inclusief culturele bijzonderheden van die plek uitgelicht. Deze Nederlandse steden hebben ieder hun eigen kwaliteiten die per stad verder worden toegelicht.

Cultuur: maar dan net even iets anders

Als toerist in het buitenland werk je al snel een lijstje van de 'beste bezienswaardigheden' af. Wanneer jij als toerist in eigen land op stap gaat is het misschien wel eens leuk om dit iets anders aan te pakken. Na zoveel jaar leven in dit land weet je zo ongeveer wel wat je kunt verwachten. Ben je dus van plan echt een beetje cultuur te snuiven, vermijd dan die grote toeristische steden en ga eens van het voorgelegde pad af. In plaats van het bezoeken van een heel bekend museum, waar waarschijnlijk duizend andere toeristen lopen, bezoek jij juist de plekjes die nog redelijk onbekend zijn maar ook een culturele of historische achtergrond hebben. Op deze manier kom jij veel meer te weten over een stad in Nederland buiten de al bekende plekken.