EN NL

Amsterdam: de hoofdstad van Nederland, een toeristische trekpleister voor vele toeristen. Maar deze stad is zoveel meer dan dat!

Grachten en zoveel meer!

Amsterdam staat onder andere bekend om zijn prachtige grachten gelegen aan de mooiste en vaak ook duurste herenhuizen in Nederland. De Kalverstraat is de meest populair winkelstraat in deze stad en hier lopen dagelijks dan ook duizenden passanten die winkelen, door de stad dwalen of zich door deze drukke stad proberen te vervoeren. Dit deze stad gewoon té veel mooie en bijzondere plekken heeft om op te noemen is wel duidelijk. Ieder soort toerist en persoon, of je nou een kunstliefhebber, natuurliefhebber, shopper of gewoon levensgenieter bent. Deze stad heeft alles wat je nodig hebt.

Populaire kunst en cultuur

De stad zit vol met monumenten en archeologische opgravingen die iets vertellen over het verleden van de stad. Daarbij zijn ook de grachten van Amsterdam een uniek monument/bezienswaardigheid wat is opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst. De gemeente Amsterdam is in bezit van een grote collectie aan kunst, archeologische vondsten en monumenten die over de gehele stad, verschillende instellingen en musea te vinden zijn. Zo zijn er in het rijksmuseum van Amsterdam, het meest bezochte museum van Nederland met maar liefst 2,2 miljoen bezoekers per jaar, bekende werken van Rembrandt en Vermeer te vinden. Het vlak bij liggende Van Gogh museum is volledig toegewijd aan kunstwerken van Van Gogh en is zeker een de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Overige Amsterdamse attracties/evenementen

Het Vondelpark is een plek voor bewoners of bezoekers van de stad die op zoek zijn naar een momentje rust. Dit park is perfect voor het liggen in de zon, te picknicken of een van de openluchttheaters te bezoeken tijdens de zomermaanden. Het Koninklijk paleis op de Dam mag je niet missen tijdens een bezoek aan de hoofdstad. In dit paleis worden officiële staatsbezoeken ontvangen. Wanneer dit niet het geval is, is het paleis open voor publiek en kan je een kijken binnenin nemen. Daarnaast is Amsterdam ook een bruisende locatie voor de leukste festivals van ieder soort genre wat de culturele toon van de hoofdstad neerzet. Zo wordt in Amsterdam ook Pride Amsterdam gehouden waar vele Nederlanders maar ook toeristen bijeenkomen voor het vieren van de gelijke rechten en emancipatie.