EN NL

Een stad die te vergelijken is met een culturele schatkamer aan zee. Niet alleen heeft deze stad ontelbaar veel musea maar zijn er ook veel kunstuitingen zowel historisch als modern in de stad te vinden. Het strand van Den Haag verleent zich prima voor het even uitwaaien aan zee.

Best of both worlds

In de stad Den Haag is het Internationale Gerechtshof en het Internationale Stafhof gevestigd. Dit zorgt ervoor dat vele organisaties, bedrijven, instellingen maar ook studenten naar deze stad trekken om hier kennis te delen en te ontvangen. De stad is een combinatie van tegenstellingen. Zo heeft de stad een indrukwekkend aanbod aan kunst van de oude meesters maar ook de moderne eigentijdse kunstenaren krijgen hier hun kans om hun werk te laten zien. De binnenstad staat vol met moderne winkelketens maar buiten de stad zijn de weer prachtige paleizen zoals Paleis Noordeinde te vinden. Daarnaast is er in Den Haag een variatie aan allerlei lekkere keukens en gerechten te vinden. Meer zin in een lekker Hollands visje uit zee? Ook deze zijn te vinden in de Hollandse vishaven. Deze levendige stad heeft voor ieder wat.

Stad aan zee

Den Haag is in Nederland de enige grote stad aan zee. Vanuit de binnenstad sta je zo op het strand om lekker uit te waaien in de frisse wind. Het strand is perfect voor het maken van wandelingen in de ochtend of avond maar ook voor het doen van bijvoorbeeld sportieve activiteiten. Ook de Scheveningse pier is een leuke hotspot voor festivals, evenementen of een gezellige middag. Met de leuke eetgelegenheden aan het strand kan je tijdens een lekker hapje en drankje genieten van het mooie uitzicht.

Kunst en cultuur

In de stad zijn maar liefst 45 musea te vinden die ieder een eigen insteek op de kunst of cultuur van Den Haag of Nederland hebben. Niet alleen historische kunst maar ook moderne kunst krijgt een plekje in de musea van deze stad. Zo worden er ook wetenschappelijke thema's in de musea aangekaart die een educatief doel op de bezoekers hebben. De kan gezien worden als een culturele schatkamer die bij veel bezoekers en toeristen geliefd is. Zo wordt ook het bekende Prinsjesdag waarbij de troonrede wordt opgelezen in Den Haag uitgevoerd.