EN NL

Maastricht is de hoofdstad van Limburg en wordt ook wel gezien als de stad aan de Maas, de stad van André Rieu en gewoon een heerlijke stad waar lekker gewinkeld en gewandeld kan worden in de rustige omgeving van Limburg. Benieuwd naar de culturele plekken van Maastricht? Lees dan vooral verder!

Plekjes vol historie

Om te beginnen in het binnencentrum van de stad, staat hier op het marktplein het stadhuis van Maastricht. Dit gebouw is gemaakt met een 18e eeuwse stijl en is zeker het betreden waard tijdens een van de doordeweekse dagen. Een ander prachtig gebouw om te betreden is het Onze Lieve Vrouwe Basiliek die wordt versierd met een romaanse bouwstijl. Ook een bijzondere historische plek zijn de kazematten in Maastricht. Deze zijn verbouwd tot een museum met een expositie over schuilkelders in Maastricht. De kazematten is in de periode van de Tweede wereldoorlog ook gebruikt als schuilkelder waardoor dit het bezoek aan het museum extra bijzonder maakt. Zo staat er in Maastricht ook de Bisschopsmolen wat de oudst draaiende watermolen van Nederland is.

Wandelen door de stad

Naast alle historische plekken is Maastricht ook een prachtige stad om door heen te wandelen. De binnenstad verleent zich ideaal voor het shoppen bij de grotere modeketen zoals Hudsons Bay, de Bijenkorf of de Zara. Daarnaast bestaat het winkelcentrum ook uit aftakkingen van de hoofd winkelstraat waar kleinere en leuke boetiekjes te vinden zijn. Genoeg reden om door de stad te dwalen en nieuwe dingen te ontdekken. Mocht je buiten het winkelcentrum willen ronddwalen is de Maas een ideaal startpunt. Vanuit hier kan je heerlijk langs het water wandelen en even later weer het centrum in lopen om uit te komen bij een van de mooie pleinen waar een terrasje pakken een hoogstwaarschijnlijke optie is.

Evenementen

Maastricht is de thuisbasis van beroemde violist André Rieu. Hier geeft hij ook weer ieder jaar een open lucht concert op het Vrijthof wat duizenden bezoekers en toeristen naar Maastricht trekt. Daarnaast wordt ook jaarlijks de kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC gehouden. Hier komen van over de hele wereld kunstliefhebbers, verzamelaars en andere personen met veel geld naartoe om de kunst te bekijken en te kopen. Tijdens de kerst periode staat de stad geheel in het thema van Magisch Maastricht. De binnenstad is versierd met romantische kerstverlichting en pleinen staan vol met kerstkraampjes, marktjes en lekker eetgelegenheden.

Kortom: Maastricht is een authentieke stad waar muziek, kunst en gezelligheid door het jaar heen samen komt.