EN NL

De haven van Rotterdam is een lange tijd de grootste haven ter wereld geweest. Vandaag de dag is het nog steeds de grootste en belangrijkste van Europa. De stad om de haven heen heeft zich weten te moderniseren in een werk- en woonomgeving voor de moderne ondernemer, student of bewoner.

Moderne architectuur

De stad Rotterdam is een samenkomst van allerlei verschillende soorten gebouwen die nog voor de oorlog zijn gebouwd maar ook de meest moderne bouwwerken van tegenwoordige tijd. Deze kenmerkende gebouwen maken de karakteristieke stad Rotterdam tot wat het vandaag de dag is. Van de kubushuizen, die ontworpen zijn door Piet Blom, tot aan het centrale station met zijn excentrieke gebouw en de Erasmusbrug. De stad staat vol met architectonische hoogstandjes die het bezoeken waard zijn. Daarnaast is ook de kop van Zuid in Rotterdam een bijzonder bijeenkomen van werk- eet- en woongelegenheden die gevestigd zijn op een stuk oud cruiseschip portal wat weer zorgt voor het meest prachtige uitzicht.

Cultuur

In de stad zijn zowel oudere gerenoveerde musea, kunstinstellingen en galeries te vinden, maar ook moderne kunst loop je hier op straat tegemoet. Zo zijn moderne kunstuitingen zoals graffiti in en rondom de stad te vinden die zorgen voor een industriële maar ook vrolijke uitstraling van de stad. Ook de theaters en concertzalen van Rotterdam bieden genoeg vermaak voor de bezoeker van de stad. In Rotterdam worden verschillende exposities maar ook evenementen georganiseerd die ieder een steentje bijdraagt aan het stoere karakter van de stad.

Highlights van Rotterdam

Rotterdam zit vol met plekjes die het bezoeken de moeite waard zijn. Een gebouw waar je niet om hene gaat komen wanneer je door de binnenstad heen wandelt is de Markthal. Dit immens grote gebouw is een combinatie van woonruimtes die gevestigd zijn in de wand van het gebouw. De binnenkant is een grote hal die vol staat met de lekkerste eettentjes. Ook de Erasmusbrug is een prima plek om een oversteek te maken van de binnenstad naar Wilhelminapier voor een ontzettend mooi uitzicht over het water. De Euromast, een 185 meter hoge toren, biedt ook een prachtige uitzicht over de stad en het water heen.