EN NL

Utrecht is een stad met een groot cultureel aanbod. Tijdens een wandeling door de stad ontdek je de ene na de andere bibliotheek, monument en zo is er ieder weekend wel een bruisend popconcert in de omgeving.

Sta bovenop een rijk historische verleden

De stad Utrecht barst van historie en dit laat natuurlijk zijn sporen achter. Om te beginnen staat in Utrecht Kasteel de Haar. Dit is het grootste kasteel van Nederland omringend door prachtige tuinen. Zo zijn er in Utrecht ook forten, kastelen en vestingen die onderdeel zijn het de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze vertellen ieder een verhaal over de voormalige verdedigingslinie en een stukje historie van ons land. Zo zijn er door de hele stad heen historische monumenten zoals het Academiegebouw de Dom of de pyramide van Austerlitz die het bezoeken waard zijn.

Utrecht is naast een historievolle stad ook een stad met moderne architectuur. Een van de meest beroemde panden in de stad en vlakbij het Wilhelminapark, is dan ook het Rietveld Schröderhuis. Dit gebouw is ontworpen door wereldberoemde architect Gerrit Rietveld en is kenmerkend aan zijn geometrische vormen en primaire kleuren.

Rustig in groen en natuur

Naast de monumenten in de stad zijn er dus ook genoeg plekjes waar jij als bezoeker of misschien wel als inwoner tot rust kunt komen. Vele tuinen of pleintjes dienen als toevluchtsoord wanneer je de binnenstad wilt ontvluchtten. De tuin bij de Dom, het stadspark Maximapark of het Kromme Rijnpad zijn hier enkele voorbeelden van. De stad en omgeving is voorzien van genoeg groen om tot rust te komen of een mooie wandeling te maken.

Culturele broedplaatsen

Utrecht is een bruisende plek voor culturele hotspots zoals ontmoetingsplekken, vergaderruimtes, podia en veel meer. Zo zijn er een aantal plekken in de stad te vinden zoals De Metaalkathedraal waar kunstenaars gebruik kunnen maken van de werkplaats. Ook De Nieuwe Stad is zo'n culturele plek waar werken, wonen en plezier samen komt. Zo zijn er nog genoeg andere plekken die ondernemers de mogelijkheid geven om gebruik te maken van een werkruimte en dankzij de mooie omgeving inspireren om creatief bezig te zijn.