EN NL

Nieuw Land Poldermuseum

Nieuw Land Poldermuseum in Lelystad vertelt het verhaal van de strijd van het Nederlandse volk tegen het water. Hoe ze de zee bestreden, dijken bouwden, nieuw land droogden en leerden leven met water.

Het bijzondere museumgebouw, dat de grens markeert tussen land en water, herbergt een tentoonstelling met unieke objecten, oude kaarten en documenten, historische film- en geluidsfragmenten, werkende maquettes en interactieve computerprogramma's.

Kinderen

Voor kinderen is er het project "Spelen met water". Een watermodel van tien meter lang geeft kinderen volop gelegenheid om met water te experimenteren: dammen en kribben bouwen, of een schip door een sluis varen. Ze kunnen dijken aanleggen, een polder droogleggen, het waterpeil in het IJsselmeer reguleren, experimenteren met watermanagement in het interactieve computerspel of het microleven in slootwater bestuderen. Kinderen die het museum bezoeken, zijn gratis om mee te doen aan de spannende schat-hint (drie leeftijdscategorieën). Een andere kinderspecial is de audio-tour met een grappig spel om van te genieten.

Informatie

Historische documentaires over de landlaanwinningswerken in de voormalige Zuiderzee zijn op aanvraag te zien in de aula. Voor buitenlandse bezoekers zijn er gratis vertalingen van de tentoonstellings-tour beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Japans en Chinees. Audiotours zijn te huur tegen een geuroverweging in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Nieuw Land Poldermuseum biedt speciale arrangementen voor groepen. Onze deskundige gidsen nemen groepen tot 25 personen mee voor een rondleiding door het museum. Vraag naar bijzonderheden bij onze informatiebalie.

Het museumrestaurant, waar koffie, thee, lunches e.d. geserveerd wordt, is open voor publiek. Op afspraak worden complete diners en warme en koude buffetten geserveerd.

Terug naar Nederland museumland