EN NL

Hollandmuseums.nl is een informatieve site over verschillende kunst en cultuur stromingen binnen Nederland. Zo verdiepen we ons in bekende Nederlandse grootheden en verschillende soorten musea in Nederland.

Om jou als inwoner van het land op de hoogte te brengen van alle bijzondere musea maar ook andere culturele plekken die je echt moet bezoeken, worden er highlights van verschillende steden uitgelicht. Per stad kom jij meer te weten over de stad zelf, de historische inhoud en bijzondere musea en plekken die hier in de buurt te vinden zijn.

Op onze website lees je nog meer over de meeste bezochte musea van het land, zodat je weet welke jij als toerist in eigen land zeker eens moet bezoeken.

Voor volwassenen

Nederland telt een groot aantal beeldende kunst en cultuurhistorie musea die ook deze toeristen veel worden bezocht. Deze musea zijn uitstekend voor volwassenen die meer te weten willen komen over het kunstverleden van Nederland en verschillende Nederlandse kunstenaars. Verbreed je algemene kennis door het bezoeken van een museum in onze top 10 musea.

Voor jongeren

Ook jongeren zijn een belangrijke doelgroep wanneer het gaat om Nederlandse musea. Musea die gericht zijn op kinderen hebben vaak een educatieve vorm in de thema's technische, archeologie en natuurhistorie. Anders dan andere musea geldt hier vaak een interactief bezoek waarbij kinderen actief moeten deelnemen aan experimenten om maar te weten te komen over het onderwerp. Wij bieden speciaal voor kinderen een selectie aan kindermusea die leuk zijn voor zowel jong als oud.